Utställning och Viltspårchampionat x 2!

I lördags åkte jag med Vinna och Melvin till utställningen i Tvååker. Vinna skulle ställas och Melvin skulle miljötränas inför eventuellt kommande utställningar. På plats fanns även Malin & Lennart med Minna och vi fick en härlig dag tillsammans!

Minna ställdes båda dagarna och vann på fredagen juniorklassen med CK! Härligt jobbat Malin & Minna! Även på lördagen fick Minna excellent av domaren, och placerade sig fyra i klassen. GRATTIS Malin & Minna!

Malin & Guldkullens Gibson Melody Maker, ”Minna” (foto: Lennart Paepke)

Jag ställde Vinna i ökl och det var en stor klass på över 20 tikar! Vinna fick excellent av domaren men blev utan placering. Nöjda är vi ändå, långt ifrån alla som fick excellent denna dag!

Marlene & SEVCH LPI LPII Combine Lily of the Valley, ”Vinna” (foto: Lennart Paepke)

Melvin miljötränade hela dagen och med tanke på att han inte är jättevan vid andra hundar, så tyckte jag att han skötte sig bra. I början var han ganska nyfiken på alla hundar runt omkring och ville inbjuda de flesta till lek, men allt eftersom dagen gick så blev han mer och mer van, och tröttare och tröttare:-) Passade på att springa lite i ringen med honom när vår ras var färdig där. Tycker han skötte sig fint vilket lovar gott för framtiden!

Marlene & Guldkullens Gibson Nighthawk, ”Melvin” (foto: Malin Paepke)

I tisdags var det dags för Uno och Ella att gå viltspårsprov igen! Med två 1:a priser i bagaget vardera, så gick båda för championat denna gång. Jag började med Ella som gick sitt bästa spår hittills och löste allt utan problem, lite snabb kanske men väl godkänd för ett tredje raka 1:a pris och därmed SEVCH!

Uno var inte sämre han och vid ett tillfälle sa domaren, ”det verkar vara väldigt lätt att spåra idag, han har ju inte haft en enda svårighet på hela vägen…” Bra förhållanden eller inte, spåra gjorde han kanon och utan problem vilket även för hans del resulterade i SEVCH!

Marlene med SEVCH Guldkullens Gibson Flying V, ”Ella” & SEVCH Guldkullens Gibson Thunderbird, ”Uno”

Nu går vi vidare mot nya utmaningar! //Marlene

Rulla till toppen