En härlig höstdag

Idag har vi haft en underbar höstdag med strålande sol. Dessutom har jag varit ledig idag:-) Började dagen efter frukost med ett jaktträningspass för Gibson i skogen. Per-Anders fick följa med som kastare och skytt, idag nöjde vi oss med startpistolen. Har bestämt mig för att träna väldigt korta pass med Gibson, och idag blev det först en dubbelmarkering, den ena med synligt nedslag, den andra utan. Därefter fick Gibson en dirigering till samma ställe som den dolda markeringen, men trots att det var ett känt område blev det lite svårt. Han löste det hela med viss hjälp, men vi valde sen att flytta oss och göra ytterligare en dubbelmarkering, en dold och en synlig, och därefter ännu en dirigering till platsen för den dolda markeringen. Nu gick det fin-fint och vi valde då att avsluta träningen. Duktiga jag som inte fortsatte utan lät Gibson gå ifrån träningen med sug efter mer:-) Eftersom jaktträningspasset blev väldigt kort, fick Gibson även ett konditionspass under en härlig cykeltur.

Efter lite lunch för oss tvåbenta, fick Vinna ett lydnadspass där Per-Anders faktiskt fick köra igenom oss i hela lkl III, något vi i princip aldrig gör annars. Jag tycker nog att det hela gick väldigt bra, till och med den rätta pinnen kom in på vittringen. Rutan och apporteringen samt hopp/apport fick vi extra hjälp med av vår lilla Astrid som fick agera konkurrens. Astrid är nu fem månader gammal och precis som sin mamma Babsan, älskar hon att vara med när vi tränar lydnad i trädgården. Det ser väldigt lustigt ut när jag kastar apportbocken och både en stor hund och en liten katt springer iväg efter den allt vad de orkar:-):-) En hund och en katt i rutan hör nog inte heller till vanligheterna:-) Ska försök rigga upp videokameran någon dag…

Nu har vi precis kommit in från en härlig skogspromenad med alla hundarna! Det är bara att konstatera att en sådan här härlig dag måste man bara vara ute!

Nästa vecka lägger jag om mitt schema och får då lite mer ledig tid på förmiddagarna, ska bli väldigt skönt!

//Marlene

Rulla till toppen