Dygn 6 – och lite info om kullen

Idag är valparna sex dygn gamla. Alla mår fint och så även Vinna som nu lämnar dem i valplådan för kortare besök i köket där hon vill ha mat mest jämt och ständigt… Hon kan också lägga sig utanför valplådan och vila medan valparna sover i sin låda, eller så är hon ute med oss i trädgården kortare stunder. Hon har lärt sig ta sig i och ur valplådan på egen hand, första dagarna ville hon ha hjälp så hon inte skulle trampa på ngn valp, hon utvecklade ett eget sätt att påkalla min uppmärksamhet genom att helt enkelt ge ett kort skall och sedan titta uppfordrande på mig. Då kunde det ligga en valp i vägen som hon tyckte jag kunde flytta på innan hon reste sig… Nu tror jag ju inte att de vilda djuren har en assistent som flyttar på valparna, men eftersom det inte gick att få med Vinna ur lådan ens med koppel på så fick jag helt enkelt flytta på dem som låg i vägen. Förstod ju att det bara handlar om ett par dagar tills de blivit större, så på det viset fick det bli och nu löser hon det som sagt på egen hand.

Valparna har varit väldigt jämna i sin vikt redan från första dagen och det verkar fortsätta så, när vi vägde dem idag vägde fem av dem exakt lika mkt! Alla äter med god aptit och trots att de varken ser eller hör ännu så har de full koll på när Vinna går in i valplådan. Då blir det ett himla liv och oftast ska alla ha mat samtidigt. Annars är det faktiskt så att de självmant gärna äter i två grupper, fyra och fyra. Inte samma grupper varje gång, men gärna en grupp som smaskar när den andra sover sött. Kika på filmen så ser ni vad jag menar!

Röd tik: Födelsevikt – 472 gr, idag 770 gr
Gul tik: Födelsevikt – 453 gr, idag 730 gr
Rosa tik: Födelsevikt – 403 gr, idag 730 gr
Orange tik: Födelsevikt – 441 gr, idag 790 gr

Lila hane: Födelsevikt – 451 gr, idag 730 gr
Grön hane: Födelsevikt – 415 gr, idag 730 gr
Blå hane: Födelsevikt – 474 gr, idag 730 gr
Turkos hane: Födelsevikt – 468 gr, idag 780 gr

Det har varit ett pussel med fördelning av tikar och hanar till våra valpköpare, och än är inte allt helt klart. Dock är samtliga valpar tingade, förutom en hane som finns kvar till försäljning. Vilken valp som flyttar till vem återstår att se, det bestämmer vi efter att vi gjort valptestet vid sju veckor, något som våra valpköpare uppskattar. Vi tycker det är viktigt att rätt valp hamnar i rätt hem och testet kan ge oss extra feedback. Roligt är att de valpar som hittills är fördelade, alla kommer hamna i aktiva hem där de kommer få utlopp för sin arbetsglädje! Flera av dem kommer bo inom hyfsat avstånd från oss och vi kommer därmed ha förmånen att kunna följa dem på nära håll. Ser fram emot detta!

Är du intresserad av en hane ur denna kull och kan erbjuda ett kärleksfullt och aktivt hem? Eller vet du någon annan som är intresserad? Hör av dig till mig via mail eller telefon så diskuterar vi vidare!

//Marlene

Rulla till toppen