Det är mycket nu…

Dags för en liten uppdatering av hemsidan! Det händer mycket i våra liv just nu, mest spännande och roliga saker!

Först och främst så håller jag på att starta eget företag, vilket såklart tar väldigt mycket av min tid just nu! I oktober öppnar HallåHund som ägs och drivs av mig! HallåHund är precis som det låter Hall å Hund, dvs inomhusträning för hund! Vi kommer att öppna två inomhushallar i Hyssna, ca 35 minuter från Göteborg och ca 25 minuter från Borås. HallåHund kommer att erbjuda kurser & föreläsningar och vi kommer även hyra ut hallarna till privatpersoner och grupper. Vi kommer ha tillgång till träning både inomhus- och utomhus, fina marker som lämpar sig väl till jaktapportering, viltspår, mm. Ett mycket spännande projekt som ni snart kan läsa mer om på den egna hemsidan som är under uppbyggnad:-) Har ni Facebook så kan ni redan idag läsa mer på HallåHunds FB-sida.

Hundarna då? Jo, flocken har utökats med ännu en hund! Guldkullens Gibson Nighthawk, Melvin, kullbror till Uno och Ella, har flyttat hem till oss! Han har bott hos oss sedan i juni och börjar sakta men säkert hitta sin plats i flocken. Melvin är en glad och härlig kille som behöver en lugn och trygg omgivning för att inte gå upp i stress, och hittills har vi jobbat med att få honom att fungera i diverse olika miljöer. Träningen går framåt och i lördags ställdes Melvin ut för första gången i Backamo. Jag är supernöjd över hur han uppförde sig både i och utanför ringen, och även om han denna gång fick nöja sig med ett Very Good, så vet jag att denna kille har mycket mer att hämta i utställningsringen på sikt! Vi har inte direkt påbörjat någon annan träning med Melvin, förutom den vardagsträning han så väl behöver. Framtiden får utvisa om Melvin blir kvar hos oss, eller om det dyker upp någon väldigt lämplig ny ägare som vill ha en hund att jobba med och även ställa ut! Har precis röntgat Melvin och idag fått veta att han har höfter A och armbåga 0, riktigt skönt och roligt!

Övriga hundar mår fint och vi tränar en del och promenerar och vistas i skogen ännu mer. Ella & jag går apporteringskurs för Tony Lyvén, och jag tycker nog att den lilla damen stundtals är väldigt duktig för att vara ganska otränad innan. Ska bli spännande att se hur hennes framtid ser ut:-)

Om två veckor är det dags för mig att åka på domarkonferens med SSRK till Stättared. Där ska vi planera och lägga upp WT:t som går av stapeln i oktober! Roligt och spännande att få döma alldeles ensam för första gången:-)

Ja, det är väl ett axplock av allt det som händer just nu, men även om det är full fart så njuter vi alla av resan!

Ha det bra! Vi hörs! //Marlene

Rulla till toppen