Inför ditt köp

Varför en retriever?

Olika uppfödare har olika inriktning och olika mål med sin avel och det är därför viktigt att du som valpköpare försöker vara så tydlig som möjligt med vad du har för önskemål och mål med din valp. Vissa uppfödare är mest intresserade av utställning, vissa mest av jakt och jaktprov och andra av andra typer av arbetsgrenar, och det är viktigt att du som valpköpare får det du förväntar dig för att bli nöjd. Att du har tid och kan erbjuda ett kärleksfullt och varaktigt hem för en ny familjemedlem är självklart ett krav. Ta inte illa vid dig om du får ett nej från oss, vi har alltid både valpens och ditt bästa i åtanke och är noga med att det blir rätt från start.

Här hos Guldkullens Kennel & Kurser föder vi upp Golden Retriever & Labrador Retriever för arbete och vi säljer inte våra valpar till endast sällskap eller som aktiv familjemedlem. Vi vill att våra valpköpare har tidigare erfarenhet av jakt/jaktapportering och har som mål att ägna sig åt detta och starta på jaktprov/field trials. Om du har andra planer för din valp så är vi tyvärr inte rätt kennel för dig.

Vi är noga med hälsa och mentalitet och jobbar för att få fram friska och stabila individer som ska fungera bra i arbete såväl som i vardagen. I vårt avelstänk utgår vi alltid från våra egna behov när det gäller arbetsvilja och exteriör, och vi gör endast kombinationer som uppfyller de krav vi själva har på en bra familjemedlem, kompis och apportör. Av den anledningen är det viktigt för oss att våra valpköpare röntgar höfter och armbågar på sin hund, samt ögonlyser den när den blivit ca 1,5 år gammal.

Kontakten med våra valpköpare är viktig för oss och vi finns alltid tillgängliga för våra valpköpare när det gäller frågor och funderingar.

Den första tiden

Alla våra hundar bor inne med oss och valparna föds också upp inne tillsammans med oss för att de tidigt ska få ta del av alla ljud och annat runt omkring dem. Vi jobbar mkt för att vänja valparna vid olika typer av ljud, dammsugare, slammer från kök, mm.

Våra valpar vistas ute så mkt som möjligt när vädret tillåter och vänjer sig då vid gräsklippare, trimmer, mm. Ute har de en stor valphage med tunnel, presenning, bollhav, olika typer av leksaker och annat som kan vara bra att vänja dem vid, men de får självklart även upptäcka världen i trädgården utanför hagen. Då vi har en skjutbana på håll, vänjer de sig även vid skott på ett naturligt sätt.

Från att valparna får fast föda, påbörjar vi inkallningsträningen med visselpipa när det är matdags, vilket du som valpköpare har stor nytta av i framtiden. Vi lär dem också gå ut och in genom hundlucka, vilket gör att de snabbt blir rumsrena. För att underlätta för dig som valpköpare försöker vi på alla vis förbereda valparna så väl som möjligt före flytt till sina nya hem!

När valparna är ca 7 veckor gamla bestämmer vi vilken valp som ska flytta till vilket hem beroende på respektive valps egenskaper och respektive valpköpares önskemål. Självklart försöker vi även ta hänsyn till valpköparnas egna önskemål så långt det är möjligt. För oss är det viktigt att rätt valp hamnar i rätt hem och att alla blir nöjda!

När valparna är ca 12-18 månader vill vi att de får sin höfter och armbågar röntgade. Detta ingår inte i valppriset men kan göras gemensamt för dem som så önskar och brukar då oftast innebära ett reducerat pris.

Vi vill att valpar från oss ögonlyses minst en gång i vuxen ålder, gärna årligen efter ett års ålder.

Valparna är vid leverans

Registrerade i Svenska Kennelklubben, SKK
Försäkrade sedan sex veckors ålder i Svedea
Veterinärbesiktigade inom 7 dagar före leverans
Vaccinerade en gång
Avmaskade vid flera tillfällen
ID märkta med mikrochip
Dolda fel försäkrade upp till tre års ålder (under förutsättning att de under den tiden hålls grundförsäkrade)

Din valp får med sig

Valphäfte med tips & råd, mattider, info om avmaskning, mm
Filt med doft från mamma och kullsyskon
Hundfoder som valpen är van vid
Livslång support gällande hund från oss

Betalning

En valp från Guldkullens Kennel & Kurser kostar 19.500:- inkl moms (2020) och fakturan ska vara betald i sin helhet innan leverans.

Guldkullens Kennel & Kurser är godkänd för F-skatt.