Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Mock Trial/Field Trial Kurs med Mark Demaine (MOCKMA1-1) Start 28/5, 2019

maj 28 @ 09:0016:00

825kr – 1650kr

Heldagskurs
När: Tisdag, 28/5 2019
Kl 09.00-16.00 med avbrott för lunch (lunch medtages)

Instruktör: Mark Demaine
Tel 0725-252546 (Marlene)
Mail: Marlene Edvinsson
Antal: Max 8-10 deltagare med hund – Öppet för anmälan!
Antal: Max 6 deltagare utan hund – Öppet för anmälan!
Kurskod MOCKMA1-1

Är du nyfiken på hur det går till på ett Mock Trial/Field Trial? Vilka förkunskaper krävs för att kunna starta? Hur går det till rent praktiskt? Hur vet jag när det är min tur? Hur beter jag mig på linjen? Vad får jag göra och säga till min hund och inte? Vad betyder alla konstiga uttryck? Vilken funktion har de olika funktionärerna? Hur hjälper jag min hund bäst? Hur tränar jag mig i att själv markera apporterna? Hur tränar jag mig på att läsa terrängen och skicka min hund på bästa vis? Hur tänker en domare? Kanske har du redan startat men känner att du vill vara bättre förberedd inför nästa start?

Under den här dagen kommer alla frågetecken rätas ut och målet är att du efter dagen ska känna dig trygg inför en eventuell start. Vi kommer att gå på linje efter konstens alla regler och köra enligt det brittiska regelsystemet, men skillnaden är att om du & din hund åker ut så är ni välkomna in i nästa omgång igen.

Mark kommer att väva in all den teori som behövs och apporterna diskuteras gemensamt i gruppen. Eftersom Mark även är en mycket erfaren domare kommer du få massor av tips på hur du ska träna och tänka för att lyckas på bästa vis. Även om du och din hund inte är riktigt redo för start i dagsläget är vår förhoppning att du efter dagen ska ha fått en målbild och inspiration att träna mot start.

För att delta behöver din hund vara hyfsat styrbar, vara någorlunda van att gå på linje och vara van vid skott. Träningen sker på dummies.”

***

Mark Demaine är en av Storbritanniens bästa retrievertränare och vi är väldigt glada över att även i år få hälsa honom välkommen till Guldkullens Kennel & Kurser!

Mark har under flera år blivit utsedd att representera det engelska landslaget och har många fina placeringar med sina egna hundar. Under 2019 kommer Mark även att vara lagkapten för det engelska landslaget inför UK Kennel Clubs internationella working test på Chatsworth i juni.

Mark är en mycket eftertraktad och omtyckt instruktör och domare som dömer både field trial och working test samt håller retrieverkurser både i England och i övriga Europa. Mark och hans labrador Riley kom bl a på tredje plats av 58 startande i det stora Championshipet IGL i december 2017 och med Rileys son Fergie tävlar Mark field trial i klassen Open. Missa inte chansen att träna för en av de bästa!

***

Biljetter
3 tillgänglig

Deltagare Mock Trial/Field Trial med Mark Demaine (MOCKMA1-1) 1,650kr Deltagare med hund Mock Trial/Field Trial med Mark Demaine, start 28/5 2019

Fyll i alla fälten som krävs6 tillgänglig

Åhörare Mock Trial/Field Trial med Mark Demaine (MOCKMA1-1) 825kr Åhörare utan hund Mock Trial/Field Trial med Mark Demaine, start 28/5 2019

Fyll i alla fälten som krävs


Detaljer

Datum:
maj 28
Tid:
09:00 – 16:00
Pris:
825kr – 1650kr
Evenemang Kategorier:
, , ,

Arrangör

Guldkullens Kennel & Kurser
Telefon:
0725-25 25 46
Webbplats:
www.guldkullens.se

Plats

Guldkullens Kennel & Kurser

Barkkulla 401

Rävlanda,

43897

Sverige

+ Google Map

Telefon:
0725-25 25 46
Webbplats:
www.guldkullens.se